fb_logo

HET VERHAAL VAN PEDRO

Pedro is een jongen van zes die samenleeft met zijn vader Hugo en zijn moeder Adriana. Hugo is een puestero of ranchhouder. Hij hoedt zijn geiten en schapen en moet vossen en poema’s, die vaak opduiken in de bergen, afhouden.

Elke dag moeten Pedro en zijn broer 3-4 km naar school wandelen, zo komen ze aan rond de middag. Ze vertrekken weer tot zonsondergang. Wanneer ze terug thuiskomen is het al donker en voor Energizer® haar intrede deed in de kleine, primitieve school, in de herfst van 2011, waren de jongens verplicht om elke avond rond een rokende kerosinelamp door te brengen – de enige lichtbron bij hen thuis.

Pedro’s leven veranderde compleet wanneer een team van Energizer® en One Million Lights op een dag in zijn school verscheen, met een donatie aan Energizer®-lichten op zonne-energie.

Nu kunnen Pedro en Sebastian ’s avonds thuis studeren, kan hun moeder verderwerken in het huishouden en kan Hugo zijn dieren hoeden in het donker. Daarnaast komt het geld dat ze besparen op kerosine goed van pas, ze kunnen het immers gebruiken voor broodnodige dingen, zoals eten en medicijnen.