fb_logo
 • EEN GESCHIEDENIS VAN PIONIERS

  1896

  Energizer® begint de vernieuwingsgolf door ’s werelds eerste batterij voor consumenten uit te brengen. Deze uitvinding van W.H. Lawrence was oorspronkelijk ontworpen om energie te leveren voor een vaste telefoon en woog maar liefst (ongeveer) 1,5 kg, een klein beetje meer dan onze batterijen van vandaag de dag.

 • EEN GESCHIEDENIS VAN PIONIERS

  1898

  Twee jaar later zou een andere uitvinder deze batterijen gaan gebruiken voor zijn eigen uitvinding: de allereerste zaklamp. Die man was Conrad Hubert. Lawrence en Hubert zijn in 1905 gaan samenwerken en richtten een bedrijf op, destijds genaamd The American Ever Ready Company.

 • EEN GESCHIEDENIS VAN PIONIERS

  1955

  In het midden van de jaren ’50 zou Energizer® (toen nog altijd Eveready) de eerste miniatuurbatterijen voor hoorapparaten lanceren. Dit zal later doorslaggevend blijken in de ontwikkeling van de discrete apparaten die we gewend zijn. Zo worden de problemen van mensen met gehoorproblemen tot een minimum beperkt, omdat ze geen gigantische batterij voor een hoorapparaat mee hoeven te slepen.

 • EEN GESCHIEDENIS VAN PIONIERS

  1955

  9 oktober 1957. De Canadees Lew Urry, ingenieur bij Eveready, vraagt een patent aan voor een baanbrekende uitvinding, die de batterij-industrie voorgoed zou veranderen: de alkaline-batterij.
  De eerste rolde van de band in 1959, en zou blijven evolueren tot op de dag van vandaag. In 1999 komt het zelfs zo ver dat Urry’s uitvinding in het Smithsonian National Museum of American History wordt geplaatst.

 • EEN GESCHIEDENIS VAN PIONIERS

  1958

  Naast de ontwikkeling van de alkalinebatterij zou Eveready ook de eerste herlaadbare batterij ontwerpen. Zo werden er dingen mogelijk die daarvoor gewoonweg niet mogelijk geacht werden.

 • EEN GESCHIEDENIS VAN PIONIERS

  1989

  Omdat we ons, naast prestaties, ook bewust waren – en nog altijd zijn – van het milieu, zorgden we ervoor dat Energizer de eerste was om een batterij zonder kwik te produceren. Zo waren we wederom de eerste, ditmaal in initiatieven voor het milieu.

 • EEN GESCHIEDENIS VAN PIONIERS

  1992

  In 1992 bereiken we nog een keerpunt in de geschiedenis van batterijen. Energizer® bracht dan namelijk de eerste AA-lithiumbatterij uit. Deze batterij maakt het mogelijk om de moderne apparaten zoals we ze nu kennen – die veel energie nodig hebben - van energie te voorzien.